torstai 15. huhtikuuta 2021

Kevätväsy

 Varoitus: pää on sumea, sormet jumittavat näppäimillä, saan aikaan vain lyhyitä irrallisia lauseita. Blogimaailmaan en ole jaksanut paneutua ainakaan viikkoon.

Ensimmäisenä kelaan aina työpäivän päättyessä, onko tänään enää mitään pakollista. Jos ei ole, niin pikainen välipala ja punkkaan pitkäkseen. Hevoset ovat viettäneet muutamia yönseutuja tarhassa, niin olen saanut lomaa tallihommista. Tarha on tuossa ihan talon kulmalla, joten heinät ja vedet voi käydä heittämässä vaikka kalsarisillaan.

Maaliskuu oli töissä vielä suht löysää, mutta huhtikuun edetessä työmäärä on lisääntynyt. Pitkiltä tuntuvia päiviä, toistuvia liikkeitä hankalissa asennoissa, kuumaa ja kosteaa kuin tropiikissa. Sellaista puutarhatyö on, ja silti siitä tykkään. Kivut ovat pysyneet vielä hallinnassa, mutta särkylääkettä menee päivittäin,  mikä varmaan osaltaan lisää väsymystä. Allergiaoireet ovat ihme kyllä tänä keväänä loistaneet poissaolollaan, joten ilman antihistamiinia olen pärjännyt. 


Jotain pieniä hommeleita olen saanut kotonakin eteenpäin. Tein kasvihuoneeseen varhaiskylvöt baby leaf -salaattia, rucolaa ja vuonankaalia. Hairahduin Lidlin kukkasipulihyllyille, ja ostin lisää miekkaliljaa, freesiaa, ixiaa ja jaloangervoa. Sipulit on upotettu multiin tallin valjashuoneeseen odottelemaan ulospääsyä. Maa on vielä jäässä, joten kukkapenkin tekoon en ole vielä voinut ryhtyä. 

Yhden juhannusruusupuskan siistin sekä raivasin lintujen syöttöpaikan pois. Loput jyvät heittelin maahan, mistä keltarinnat näkyivät nokkivat ne suihinsa. Mustarastaat lurittavat ja tekevät monenlaisia ääniä. Yhtenä iltana joku niistä nähtävästi yritti matkia kuovia. Esityksen päätteeksi se kuitenkin päästi rastasmaisen räkätyksen, kuin nauraakseen itsekin hauskalle pilalleen. Mustarastas on hassu lintu, suosikkilintuni.

Viikonloppuna vaihdettiin äidin kanssa kesärenkaat molempien autoihin. Äiti lupasi tulla jonain päivänä kaveriksi haravoimaan pihamaata.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Nyt on kovat kiireet puutarhoilla.

  VastaaPoista
 2. Puutarhojen sesonki on lyhyt mutta intensiivinen ja aivan varmasti tänäkin keväänä asiakkaat rynnistävät taimikaupoille kuin villit sonnit laitumeen. Ei ihme että väsyttää.
  Mustarastaan livertelyjä olen minäkin monet pihahetket kuunnellut, aamulla ensimmäisenä aloittaa ja varmaan illan viimeisenä lopettaa.
  Kotitallin iloja nuo heinien ja vesien viennit kalsarisillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja ilo senkun jatkuu kun sängyssä lakanat ovat täynnä heinäsulppua ;)

   Poista
  2. No niin se tosiaan on, että heinävana alkaa sieltä varastosta ja kulkee eteisen ja tuvan kautta makkariin :)

   Poista
  3. Muistan kyllä mikä määrä korsia kertyi villasukkiin kun ne yhdisti crocseihin, paras tallikenkäcombo ikinä! Ai että... aika kultaa muistot.

   Poista

Minä & tavarat

  Miun pitää tunnustaa: miusta on tullut viimenäkemältä kirppishaukka. Ainahan oon tykännyt kirppareita kierrellä, mut nyt siitä on tullunna...