maanantai 24. toukokuuta 2021

Kynttilävartiossa

 Päivä päivältä on Forecan sääennuste hinannut yölämpötiloja yhä alemmas. Maanantain ja tiistain välisenä yönä oltaisiin enää 3 astetta plussalla, jos ennuste paikkansa pitää. Ja miksi ei pitäisi, kovin on viileäksi iltaa kohden kelin vetänyt. Tihkusade on lakannut ja taivas poutaantunut. 


 

Sytytin jo päivällä pari öljykynttilää palamaan kurkkupurkeissaan kasvihuoneeseen. Ulkolämmöt olivat tuolloin +6 astetta ja kasvihuoneen mittari näytti +11. Aurinko ei koko maanantaipäivänä pilkahdellut esiin, eikä antanut apuja huoneen lämmittämiseen. Illan suussa mittarin lukemat olivat pudonneet +9 asteeseen, joten lisäsin vielä yhden kynttilän palamaan. Kurpitsan taimet kannoin suosiolla sisälle tupaan. 

Viimeinen käynti ennen nukkumaan menoa kertoi, että lämpöä oli kasvarissa enää +7 astetta. Peittelin kurkut ja melonit kaksinkertaisella harsolla ja toivoin parasta.

 

Aamulla riensin palelevin sormin ja hengitys höyryten tarkastamaan tilanteen. Harsojen alla näytti hyvältä ja "elohopea" oli noussut takaisin +11 asteeseen.


Ja sitten paistoikin jo aurinko. Taidettiin yöstä selvitä!1 kommentti:

Mitä tästä kesästä opimme - vai opimmeko taaskaan mitään?

 Nyt kun kasvimaat ja kasvihuoneet ovat hiljentyneet talviteloilleen, on hyvä muistutella mieleen mitenkäs kulunut viljelykausi oikein sujui...