torstai 12. marraskuuta 2020

Rästihommia

 Osteopaatin käsittelystä alkanut siedettävä olo jatkui vielä keskiviikkonakin. Nukuin yön hyvin, eikä aamukivutkaan olleet pahat. Niinpä innostuin tekemään joitakin rästijuttuja, koska silloin on taottava kun rauta on kuumaa.

Ensimmäinen jobi oli tulevan Veljesten tarhan väliaidan rakentaminen. Yhdestä tarhasta lohkaistaan nyt kaksi lohkoa, joilla pojat saavat vieri vieressä, mutta sähkölankojen erottamana tutustua toisiinsa. Meidän tarhat on sillä lailla hankalasti sijoitettu pihapiiriin, ettei niistä ole näköyhteyttä toisiinsa. "Oritarha", eli tuleva Veljesten tarha on tallirakennuksen päädyssä ja "tammatarha" talon kupeessa toisella puolen pihaa. Sitten on vielä tuo pieni hiekkatarha, jossa tamma ja varsa nyt ovat, mutta se tullaan purkamaan talveksi pois lumitöiden tieltä. 

 


Varsojen olisi kuitenkin tärkeää olla toistensa läheisyydessä niin, että nuorimmaisellekin jäisi turvallinen olo, kun emä lähtee. Ja lähiaikoina se lähtee, aikataulut ovat jo noutajan kanssa neuvottelun alla. Onneksi Ämmä pääsee tuttuun paikkaan, omaan syntymäkotiinsa, tekemään lisää kivoja varsoja maailmaan.

Tämä homma olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten, sillä maa oli ehtinyt jämähtää jäähän. Isännän hartiavoimin siihen saatiin kuitenkin tarvittavat tolpanreiät ja aidat pystyyn.

 

Kun aitaurakka oli valmis, seurasi roskien polttoa. Keli oli siihen otollinen, kun monta päivää puhallelleet tuulet lopulta tyyntyivät ja sateli hiljalleen lunta. Uskomattoman paljon palavaa matskua ehtiikin vuoden mittaan kertyä. Lehtiä, muuta paperintörkyä, pahvilaatikoita, rehusäkkejä, risuja, huonekalun jäänteitä, kantoja ja vaikka sun mitä. Monta monituista kottikärryllistä rahtasin liekkien ruoaksi. Tulipa hyvä mieli, kun sai pihapiiriä siistittyä ja nurkkia väljemmäksi joutavasta roinasta!

Tänä aamuna tiesikin sitten tehneensä. Liikkeelle pääsy sattui ihan julmetusti. Sain jotenkuten könkättyä hevosille eväät eteen ja vietyä ne tarhoihinsa. Sitten vedin kipunapin naamaan ja menin kuumavesipullon kanssa vielä pariksi tunniksi viltin alle. Nukahdinkin varmaan. Onneksi kipu kaikkosi ja päivä lähti paremmin käyntiin uudella yrittämällä. Tälle päivälle en ota mitään suurempaa projektia, ihan perusjutut vaan, ja lepäilyä päälle. 

Illan kruunaa Yleltä suorana tuleva Ismo Alangon 60 v. juhlakonsertti. Ihanata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minä & tavarat

  Miun pitää tunnustaa: miusta on tullut viimenäkemältä kirppishaukka. Ainahan oon tykännyt kirppareita kierrellä, mut nyt siitä on tullunna...