sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Ensimmäinen adventti

 On vaikeaa uskoa, että nyt eletään jo ensimmäistä adventtia. Vastahan loppui hevosten laidunkausi, seurasi sadonkorjuu ja töiden jääminen talvitauolle. Nämä syyskuukaudet ovat menneet kuin jossain unenomaisessa tilassa, ja niinhän se varmaan onkin, kun pää on ollut kivusta ja kipulääkkeistä sumuinen. Mutta ensi viikolla tosiaan käännytään jo joulukuulle, ja tänään on aika sytyttää adventtikynttilät.

 



 

Adventin viettoon ei meidän mökissä kuulu mitään erityisiä perinteitä tai juhlallisuuksia, ainoastaan pihalintujen ruokintaa, kynttilöiden polttamista ja ulkovalojen virittelyä. En ole erityinen kausivalojen ystävä, mutta ne ainoat jotka omistan, laitan yleensä paikoilleen näin joulukuun taitteessa. Tänä talvena ne pääsivät koristamaan hirsiaitan seinää. Siinä ne saavat palaa helmi-maaliskuulle asti, jolloin julistan talvivalojen kauden tällä tontilla päättyneeksi.

 

 

Pidän enemmän elävästä tulesta ja kynttilälyhdyistä. Sisätiloissa kynttilöiden polttamista rajoittavat kissat, joista varsinkin nuorin kiipeilee joka paikassa nenineen ja häntineen. Pöytäkynttilöistä olen mökissä joutunut luopumaan kokonaan ja siirtymään kynttilälyhtyihin. Saunakamarissa niitä pystyy vielä polttamaan, ja tuoksukynttilät kuuluvatkin lauantaisaunan illanistujaisiin ympäri vuoden.

Tänä vuonna uusi juttu on tuo kyhäämäni kukka-asetelma, jota muuntelen talven edetessä. Nyt teemana on valkoisen ja vihreän värit, itsenäisyyspäivänä haluan mukaan jotain sinistä ja jouluna väri vaihtunee punaiseen. 

 


Näkemiin siis harmaa marraskuu ja tervetuloa (toivottavasti valkeampi) joulukuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minä & tavarat

  Miun pitää tunnustaa: miusta on tullut viimenäkemältä kirppishaukka. Ainahan oon tykännyt kirppareita kierrellä, mut nyt siitä on tullunna...